Raha

Nykyihmiset keskittyvät rahassa vain sen määrään, onko sitä tarpeeksi vai ei. Se mihin nyt ja tulevaisuudessa pitäisi keskittyä on rahan määrän lisäksi sen laatuun. Nykyrahaa ei voi enää pitää hallussa ilman että siihen liittyy riski sen arvosta. Euro ja dollari ovat samassa veneessä ja niiden uskottavuus on nyt enemmän vaakalaudalla kuin koskaan aikaisemmin. Japani on maailman kolmanneksi suurin talous ja Japanin jeni on merkittävä valuutta. Jeni on heikentynyt 4 kuukaudessa 25%.

Koko paperirahajärjestelmää uhkaavat nyt monet tekijät, jotka voivat romuttaa tärkeimmän, eli yleisen luottamuksen paperirahaan. Tämä on aiheuttanut pohdintaa siitä, kuinka ihminen yksilötasolla voi suojata säästöjensä ostovoimaa, jos valuuttakriisi leimahtaisi.

Aina jos vain on mahdollista, kysyn asiakkailtamme, miksi he ostavat kultaa. Syitä on monia, mutta yksi yleisimmistä syistä on se, että asiakkaamme varautuvat valuuttojen heikkenemiseen ja pitävät kultaa hyvänä välineenä suojautumiseen. Yhä useammat alkavat luottaa enemmän kultaan kuin poliitikkoihimme puheisiin valuuttojen peruuttamattomuudesta.

Kaikki valuutat ovat paperirahaa ja kaikkia valuuttoja pyritään tarkoituksellisesti heikentämään suhteessa toisiin valuuttoihin, jotta valuutta-alueiden vientiteollisuus saisi kilpailuetua. Kulta on mittari valuuttojen arvolle, eikä mikään hallitus tai keskuspankki pysty devalvoimaan kultaa.

Kaikkien on tärkeä muistaa paperirahasta yksi seikka. Kaikki paperiraha, eurot, dollarit, jenit jne. ovat suunniteltu heikkenemään! 

Ilkka Hikipää

toimitusjohtaja

KultaEeva Oy